Solceller hvorfor tilslutte sig elnettet

Solceller er en måde at tage aktivt del i den grønne omstilling på, samtidig med at man kan spare penge på sin elregning. Når man skal have installeret et solcelleanlæg, skal man tage stilling til, om man ønsker at blive tilsluttet elnettet eller ej. Det kan virke fristende at droppe tilslutningen og dermed blive helt selvforsynende, men der er også gode grunde til at tage tilslutningen med i overvejelserne. Læs mere omkring solcelleanlæg pris.

Hvad betyder det at være tilsluttet elnettet?

Solceller kan fungere på to måder. Enten fungerer de uafhængigt af elnettet, og man er på den måde selvforsynende. Alternativt kan man vælge at være tilsluttet elnettet, hvilket betyder, at man både kan modtage og levere strøm til netværket. Når man er tilsluttet elnettet, vil man modtage en lille betaling for den strøm, man leverer til netværket. På denne måde er der både en økonomisk og grøn fordel ved at være tilsluttet.

Hvorfor vælge tilslutning af solceller?

Har man et solceller, som er tilsluttet elnettet, behøver man ikke bekymre sig om, hvorvidt anlægget kan levere tilstrækkeligt med energi, eller om det vil fungere korrekt. Skulle man mangle strøm, vil man blot modtage dette fra elnettet, og man skal ikke bekymre sig om ikke at have strøm til alt det, man skal bruge. Derudover kan man levere overskydende energi tilbage til elnettet og derved få betaling for dette, hvilket kan være en god økonomisk fordel.

Hvorfor vælge at være selvforsynende?

Har man et solceller, som er uafhængigt af elnettet, kan man være helt selvforsynende med strøm. Dette kan være en tiltalende tanke for mange, da man på denne måde kan bidrage yderligere til den grønne omstilling og minimere sit eget CO2-aftryk. Derudover slipper man for at betale for tilslutningen til elnettet, og man bliver fri for evt. tilslutningsafgifter.

Hvad skal man vælge?

Det kan være svært at vælge mellem tilslutning og selvforsyning, da begge muligheder har deres fordele. Men skulle man mangle energi, når man er selvforsynende, kan det betyde, at man ikke har mulighed for at udføre de ting, man gerne vil, og det er derfor en fordel at være tilsluttet elnettet. På samme vis er det en fordel, at man kan levere overskydende energi tilbage til elnettet og på den måde opnå en god økonomisk gevinst. Uanset hvad man vælger, bør man undersøge de forskellige muligheder grundigt og vælge det, som man mener passer bedst til ens behov.

Solceller er en måde at tage aktivt del i den grønne omstilling på og samtidig spare penge på sin elregning. Men inden man skal have installeret et solcelleanlæg, skal man tage stilling til, om man ønsker at blive tilsluttet elnettet eller ej.