Kælken er en sand og elsket klassiker

Danmark har ikke et helt lige så koldt klima, som for 100 år siden. Alligevel er vi mange, der husker de vintre, hvor vi kunne lege i sneen og glæde os ved at se sneen falde. Disse vintre forekommer stadig. Og gennem flere århundreder har kælken været fast inventar hos rigtig mange danske husholdninger.

Kælken kan bruges til mange formål

Kælken kan grundlæggende set bruges i forbindelse med tre forskellige aktiviteter, nemlig sport, transport og leg. Kælkens bygning varierer i forhold til, hvilken aktivitet den er tiltænkt. I diverse former for kælkesport, benytter sportsudøveren sig typisk af en såkaldt rodel. Denne form for kælk er som udgangspunkt en smule længere end den model, du muligvis har stående i kælderen, og den tillader sportsudøveren at lægge sig på enten maven eller ryggen og styre kælken via specialfremstillede seler. I gamle dage var det dog ikke unormalt at bruge en kælk til transport af forskellige former for gods. Kælken var særligt anvendelig i løbet af de vintre, hvor sneen var tung og dyb. Kun få danskere bruger i dag kælken som transportmiddel, men i de dele af verden, hvor klimaet fortsat er koldt, bruger visse dele af befolkningen stadig kælken til at rykke deres sager fra A til B. Mest normalt er det i Danmark, at folk bruger kælke som legeudstyr. For de danske børn der bor i nærheden af bakkede landskaber, er kælkning en absolut yndlingsaktivitet, når sneen falder.

Vælg mellem en kælk i plastic eller træ

Kælke til børn og bobslæder findes i mange forskellige størrelser og materialer. Og hvis du er på udkig efter en ny kælk til enten dig selv eller husholdningens mindste, vil du som det første skulle tage stilling til, om den nye kælk skal være fremstillet af plastic eller træ. Du kan finde en bred vifte af både plastic- og trækælke hos Legebyen.dk, der har samlet et imponerende udvalg, så du kan finde lige præcis dén eller de kælke, du vil have klar til vinterens snelandskab. Der findes mange danske forhandlere af kælke. Hvis du gerne vil være sikker på at få den rette model med hjem, kan du med fordel spørge Legebyen.dk til råds, før du tager den endelige beslutning. God vinter – god kælkning!