Hop pa en elcykel nar vejret er til det

Ved skybrud eller i snestorme er en elcykel ikke det fedeste at køre på. Men alle tørre dage kan du med fordel overveje at hoppe på en cykel med elmotor frem for at tage bilen, når du ikke har andet end en håndfuld km til dit job. Både fordi du sparer penge ved at køre på elcykel frem for at trille rundt i en benzin- eller dieselbil, men også fordi du slet og ret slipper for meget af den tunge bytrafik.

Find billige elcykler online

Du kan hurtigt finde billige elcykler ved at tjekke tilbud på elcykler online, men det er selvfølgelig ret vigtigt, at du ikke vælger en elcykel ud fra prisen alene. Den skal for det første passe til din krop, så du ikke sidder på sædet i en mærkelig, krampagtig stilling. For det andet skal en elcykel passe til de ruter, du agter at bruge den på – her tænkes der både på underlaget, du cykler på, og på distancen.

Hvor og hvor længe cykler du?

Hvad underlaget gælder, bliver du nødt til at høre en forhandler, om en elcykel kun egner sig til at køre langs asfalterede landeveje, eller om den også kan bruges i mere ujævnt og mindre fast terræn. Og hvad angår distancen, så er det her bare vigtigt at vide, at batteriet på fuld opladning både lader dig komme på arbejde og køre hjem igen, før det går koldt, og du må tage resten af turen manuelt.

Har elcyklen en kørecomputer?

Rart er det også at vide, om en elcykel har en kørecomputer, der fx lader dig styre cyklens lys, så du aldrig bruger mere strøm, end du behøver for at kunne se dine omgivelser. Om en elcykel har sådan en funktion (og det vil den ret ofte have), kan du hurtigt finde ud af ved at læse dens specifikationer.