Hjælp jeg har en mår på loftet hvad kan jeg gøre

Hvis du for nylig har opdaget en mårhund på dit loft, er du ikke alene. Hvert år oplever tusindvis af husejere at skulle håndtere denne uvelkomne gæst. Den gode nyhed er, at der er skridt, du kan tage for at slippe af med måren og forhindre den i at vende tilbage. I dette blogindlæg vil vi undersøge, hvordan du kan håndtere denne situation, både på egen hånd og med hjælp fra en professionel. Læs videre for at få mere at vide om mår på loftet!

Gør-det-selv-løsninger

Det første skridt i at slippe af med en mår på loftet er at identificere de indgangspunkter, hvor den i første omgang er kommet ind på dit loft. Kig efter huller eller revner omkring dit tag, tagudhæng eller andre udsatte områder. Når du har identificeret indgangsstederne, skal du forsegle dem med stålnet og fugemasse. Dette vil forhindre yderligere indtrængen fra andre dyr og forhindre måren i at komme ind igen, efter at du har fjernet den fra dit loftsrum.

Derefter skal du bruge fælder til at fange måren. Du kan købe humane fælder i de fleste isenkrambutikker, selv om nogle stater kræver særlige tilladelser til at fange vilde dyr som mårhunde i fælder. Når fælden er blevet sat op og lagt som lokkemad (med jordnøddesmør eller solsikkefrø), er det eneste, der er tilbage at gøre, at vente på, at måren bliver fanget. Sørg for at tjekke dine fælder regelmæssigt, så det fangede dyr ikke sidder fast i for lang tid uden mad eller vand.

Når måren på loftet er fanget, skal du slippe den fri mindst otte kilometer fra dit hjem; hvis den kommer tættere på, kan den vende tilbage igen senere. Sørg for at slippe den fri i et område, hvor der er masser af ly og fødekilder, så den har større chance for at overleve, når den bliver sluppet fri igen i sit naturlige levested.

Håndter aldrig et vildt dyr uden handsker – de kan bære sygdomme eller parasitter, der kan overføres til mennesker, hvis de kommer i direkte kontakt med deres hud eller pels.

Få professionel hjælp

Hvis gør-det-selv-løsninger ikke virker som en mulighed for dig (eller hvis de har fejlet), så overvej i stedet at ringe til en professionel udrydder eller fjernelse af vilde dyr. De vil have adgang til specialiseret værktøj og udstyr, der er nødvendigt for sikkert at fjerne et vildt dyr fra dit hjem uden at udsætte nogen for risiko for skade eller sygdom på grund af direkte kontakt med vilde dyr som mårhunde. Derudover garanterer de ofte deres tjenester – så hvis dyret tilfældigvis vender tilbage, efter at de er gået, kommer de gratis ud igen, indtil problemet er permanent løst!

Men heldigvis er der måder, hvorpå du kan slippe af med dem hurtigt og effektivt! Ved at forsegle indgangsstederne omkring dit hjem samt ved selv at opsætte humane fælder (med tilladelse) er mange husejere i stand til at fjerne disse uønskede gæster uden at skulle tilkalde professionel hjælp. Men hvis gør-det-selv-metoderne fejler eller ikke er gennemførlige på grund af manglende tid/værktøj/viden, så tøv ikke med at søge professionel hjælp i stedet – de har adgang til specialiseret værktøj og udstyr, der er nødvendigt for sikker fjernelse, og de tilbyder også garantier mod fremtidige angreb! Uanset hvilken vej du vælger – held og lykke med at slippe af med de irriterende skadedyr!