Har du brug for fysioterapi

Der er mange grunde til at gå til fysioterapi. Måske har du været ude at løbe og fået ondt i knæet. Måske har du været til en fest og fået ondt i ryggen. Uanset hvad årsagen er, så kan fysioterapi hjælpe dig. Der er mange forskellige former for fysioterapi. Du kan f.eks. gå til FTO, som er et fysioterapeutisk center, der ligger i Odense. FTO er en ordning for patienter, der har brug for fysioterapi, men ikke kan få det på anden måde. Der er også fysioterapeuter, der er tilknyttet et særligt fitnesscenter. Disse fysioterapeuter kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilket træningsprogram, der er bedst for dig. De kan også hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du undgår skader i fremtiden. Uanset hvilken form for fysioterapi du vælger, så er det en god idé at gøre sig nogle overvejelser inden.

Her får du nogle tips til, hvad du skal tænke over.

Hvad er formålet med fysioterapien?

Først og fremmest skal du overveje, hvad formålet med fysioterapien er. Er det fordi du har ondt i noget, eller er det fordi du gerne vil forebygge skader? Det er en god idé at have et klart formål med fysioterapien, før du begynder.

Hvornår skal du gå til fysioterapi?

Så snart du mærker at du har ondt i din krop eller hvis du har fået en skade, er det en god idé at gå til fysioterapi. Det er en rigtig god idé at have et klart overblik over, hvornår og hvor ofte du kan gå til fysioterapi. Måske skal du gå til fysioterapi hver uge i en periode, eller også skal du gå til fysioterapi to gange om ugen. I nogle tilfælde kan det være at du kun skal gå til fysioterapi en gang om måneden. Det er en god idé at have et klart overblik over, hvor ofte du kan gå til fysioterapi, så du kan planlægge det ind i din hverdag.