Hvad skal du vælge; elbil eller diesel- og benzinbil?

Den grønne omstilling har du måske hørt om, og måske har du også lagt mærke til at det er et stort politisk emne for tiden. Og er du også mærket af de tanker om klimaet, der ligger bag, så overvejer du måske også om din diesel- eller benzinbil skal udskiftes med en elbil. Og det kan du måske blive lidt klogere på i det følgende. 


De økonomiske fordele ved at vælge en elbil

Hvis du allerede er indehaveren af en bil, så er du måske bekendt med de forskellige afgifter, der skal betales for at købe og køre en bil i Danmark. Og det er lige netop i disse kategorier, at der måske kan frembringes en økonomisk fordel ved at vælge en elbil over en bil med en almen forbrændingsmotor. Det er nemlig skruet sådan sammen, at disse afgifter for elbiler er betydeligt mindre, sådan at du faktisk kan ende med at betale færre afgifter for en elbil, selvom dens nettopris er magen til en forbrændingsbil. Dog bør du altid tjekke op på det konkrete tilfælde inden du gør dig nogle bindende beslutninger. Men generelt set, kan det måske være en økonomisk faktor, der gør det mere favorabelt at købe eller lave aftale om leasing af elbil, hvilket måske også kan konkluderes at være formålet med denne bestemmelse. 


Vær med på tiden i et samfund i udvikling

Noget andet, der måske også kan inddrages i dine overvejelser, kan være at observere på den retning som samfundet er ved at udvikle sig. Og det kan jo være en subjektiv vurdering, da vi jo alle kan gisne om fremtiden og med hvilken hast den møder os. Men der kan måske være tendenser, der tyder på at samfundet bliver bedre og bedre indrettet til elbilsejerne, og særligt når det sammenlignes med, hvordan situationen var for blot få år siden.